FILMINSPELNING / LOCATION WILD WEST

Byggnader har blivit byggda på ett sätt som ger perspektiv. Till exempel en kuliss i slutet av gatan som ligger i en vinkel som gör att man inte ser var kortsidan slutar. Detta ger ett visuellt intryck av att huset är betydligt större. Rekvisita som trälådor har fått olika reklamtext på olika sidor så de går att återanvända i olika scener. Det går utmärkt att skapa andra miljöer än western. Några av husen har en öppen planlösning som kan byggas om till vilken inredning som helst. Vid ett tillfälle gjordes en dokumentär om judiska partisaner under 40-talet. Alla kablar har sprayats svarta för att inte synas. All anakronism har plockats bort så scenen är redan förberedd för historiska filmningar. Vid ett tillfälle i stora saloonen spelades det in en scen som skulle föreställa insidan på en liten timmerkoja. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Vid ett tillfälle gjordes en dokumentär om en dödgrävares liv. En del filmades i södra Spanien där spagettiwesternfilmerna producerats. Eftersom vi har sand på huvudgatan som påminner om det torra bergsklimatet i Spanien, Mexiko eller för den delen södra USA så gick det utmärkt att kombinera. 

Genom åren har det blivit en del barnprogram åt SVT.

Bland annat 2 episoder av ”Den itusågade kaninen” med trollkarlen Daniel Karlsson. Barnprogrammet ”Spökpatrullen”  blev inspelat på Sloppy Billys.  Det blev också två episoder av progammet Saibo.

Det finns även möjligheter att byta ut fönster och räcken till krossbara alternativ. Vi kan också arrangera en nergrävd pad för takfall. Behöver ni hjälp med effekter, stunt, teknik, regi, redigering eller manus, då har vi ett stort kontaktnät.